Loading

Què fem?

Menjamiques és un petit projecte gastroetnobotànic que té com a objectiu la recuperació gastronòmica de plantes autòctones oblidades i/o menystingudes. I ho divulguem de dues maneres: per una banda, a través de l’elaboració de productes alimentaris i de l’altra, realitzant tallers de cuina.
Menjamiques sorgeix de les ganes d'aprofitar tot el que ens dóna la terra, d'allò que tenim ben a la vora i hem oblidat què en feien els nostres avis.
Creiem fermament que cada vegada que consumim estem decidint quin model de societat volem i per això, compartim coneixements per tal de lluitar contra el malbaratament alimentari. Intentem fer un ús racional dels recursos tal i com sempre hem vist fer a casa, sense llençar res, aprofitant tota l’abundància de l’hort, valorant el que costa fer arribar un aliment a la taula i, sobretot, fent les coses amb molt d’amor. D’aquí les formigues que caracteritzen a Menjamiques, les feinejadores incansables que saben aprofitar cada raig de sol convertit en aliment.
Pel que fa a l’elaboració, la primera planta a qui hem volgut posar en valor és la garrofa. I d'ella en surt els primers productes que vem treure al mercat: les nostres cremes.
Estan fetes amb el 100% dels productes del Camp de Tarragona, una part dels quals elaborem a la nostra finca familiar. I ho fem així perquè apostem fermament en la pagesia catalana i per la reducció de residus: treballem amb proveïdors de KM0 tant pel que fa als ingredients com als envasos (que a més són reutilitzables), l'etiquetatge i l'empaquetat; minimitzant, així, la petjada de carboni.
I pel que fa a la divulgació a través dels tallers de cuina; ens hem especialitzat en gastronomia sostenible i saludable, on combinem alternatives a intoleràncies alimentaries amb la innovació i recuperació d'hortalisses autòctones.
Treballem amb aliments de temporada i locals, demostrant que es poden fer menús creatius i originals sense haver d’importar res de l’altra punta del món.
Tot plegat ens ha dut a participar i col·laborar en fires i mercats com ara  a la Fira Orígens (Olot), a l’All Those Food Market (Barcelona), el Mercat de les Espècies (Argençola), les Jornades gastronòmiques de les plantes oblidades (Col·lectiu Eixarcolant, Igualada), al Remeiart (Santa Margarida i els Monjos)...