Loading

La garrofa

La garrofa és l’espurna que va encendre aquest projecte.
El fet de posar en valor la xocolata mediterrània va ser el que ens va dur a crear el nostre primer producte: la crema de garrofa. Un producte elaborat a partir d’ingredients d’alta qualitat, treballant directament amb productors de confiança, anhelem tancar cercles produint gran part dels productes dels nostres propis camps i ajudar a recuperar feixes abandonades.
Nutricionalment, la garrofa és un fruit molt energètic: rica en hidrats de carboni que afavoreixen el manteniment de les funcions vitals i la temperatura corporal. També destaca la seva riquesa en fibra (sobretot del tipus soluble, la pectina), cosa que intestinalment beneficia el creixement de la flora i en facilita el trànsit (ja que estimula el moviment peristàltic dels intestins). 
Cal no oblidar, també, el seu contingut en proteïnes; és especialment interessant l’aminoàcid essencial anomenat ‘triptòfan’, que és precursor de la serotonina, una substància que ens proporciona sensació de relaxació i tranquil·litat. A més, el fet de no contenir substàncies estimulants, com la cafeïna o la teobramina, la fan especialment indicada per a la població infantil. 
Mineralment, conté quantitats significatives de ferro, calci i magnesi. A diferència del cacau, però, la garrofa no conté àcid oxàlic, que és una substància que actua com a “lladre” de minerals i impedeix l’absorció intestinal del ferro i del calci.
Llavors, el fet de barrejar la garrofa amb fruits secs com l’avellana fa que augmenti el poder antioxidant del producte final i que ajudi a combatre la fatiga.
Així doncs, consumir garrofa és bo  tant per a la nostra salut com per a la sociomediambiental. Consumint garrofa, i productes locals, contribuïm tant a enfortir el teixit econòmic rural com, alhora, evitem l’abandonament progressiu de feixes de cultiu, evitant així la pèrdua de la flora i la fauna que envolten aquell cultiu. Cultius bàsics per al nostre entorn ja que, per exemple, el garrofer contribueix a lluitar contra el canvi climàtic fixant C02 present en l’atmòsfera.
És per això que la crema de garrofa Menjamiques és 100% del Camp de Tarragona. Feta amb ametlles i avellanes torrades, oli d'oliva verge extra, un punt de mel i, òbviament, garrofa! Sense conservants ni colorants. Per tant, lliure de gluten, làctics, sucres refinats o oli de palma.